Fiets en wandelparadijs

Een prachtig fiets- en wandelparadijs met pittige slingerbochten en fenomenale vergezichten

Vaals is omgeven door indrukwekkende natuur met uitgestrekte bossen, waarvan de uitlopers tot de Duitse Eifel en de Belgische Ardennen reiken. Diep uitgesleten dalen en grote hoogteverschillen zorgen voor fenomenale vergezichten. Idyllische weggetjes en pittige slingerbochten brengen je naar de pittoreske dorpen Vijlen, Lemiers en Holset waar markante vakwerkhuizen het decor bepalen.

Historische stadswandeling

Ontdek het unieke stadscentrum met de historische stadswandeling. De route voert langs statige gebouwen, zoals kasteel Bloemendal en het prachtige gemeentehuis. Op en in de omgeving van het vernieuwde Koningin Julianaplein herinneren veel elementen aan Johann Arnold Von Clermont. Deze Akense lakenfabrikant zette Vaals in de 18e eeuw op de kaart. Al wandelend passeer je diverse gebouwen en elementen die herinneren aan het roemrijke textielverleden van Vaals.

Ontdek de wandeling!

Drie Grenzenroute Vaals

Vanuit Nederland naar Duitsland, België en weer terug fietsen in één middag door de prachtige heuvels! Parkeer je auto op een van de vele parkeergelegenheden in Vaals en volg deze bijzondere, grensoverschrijdende fietsroute via de knooppunten. Onderweg vind je talloze terrasjes om een kopje koffie te drinken, het ene nog mooier omringd door de natuur dan het andere. Natuurlijk bezoek je ook het Drielandenpunt met zijn activiteiten voor de hele familie. 

Spring op de fiets!

Fietsen via Kalkbaan en Vennbahn

Zuid-Limburg is één van de meest markante en mooiste fietsregio’s van Nederland. Via deze fietstocht ontdek je de Zuid-Limburgse grensregio met pittoreske dorpjes als Vaals, Bocholtz en Wahlwiller. 

Fietsen via Kalkbaan en Vennbahn

Grensroute van Vaals tot aan Cadzand

Volg de Dodendraad: een elektrische grensversperring uit de Eerste Wereldoorlog om te verhinderen dat smokkelaars, spionnen, deserteurs of frontvrijwilligers vanuit België het neutrale Nederland zouden bereiken. 540 kilometer langs 26 reconstructies, monumenten en verhalen van de Dodendraad. Vanuit de heuvels bij Vaals tot aan het Zwin bij Cadzand, of omgekeerd. 

Ontdek dit fietsavontuur!

Meer over Vaals

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website