Wat is er te doen in Vaals?

Ga je mee op ontdekking in Vaals?

In de gemeente Vaals tref je, naast het Drielandenpunt, vele bezienswaardigheden aan. Variërend van (vakwerk) boerderijen, monumentale panden, musea, kerken en kastelen, tot parken en tuinen. Maar ook twee wijndomeinen zullen een bezoek verrijken. En als je van buitensport houdt, dan zit je hier ook goed. Vaals en omstreken beschikt naast talrijke wandel- en fietsgebieden ook over een golfbaan, in- outdoor karting en nog veel meer activiteiten.

De leukste activiteiten, rondleidingen & workshops

Een fiets- en wandelparadijs

Vaals is omgeven door indrukwekkende natuur met uitgestrekte bossen, waarvan de uitlopers tot de Duitse Eifel en de Belgische Ardennen reiken. Diep uitgesleten dalen en grote hoogteverschillen zorgen voor fenomenale vergezichten. Idyllische weggetjes en pittige slingerbochten brengen je naar de pittoreske dorpen Vijlen, Lemiers en Holset waar markante vakwerkhuizen het decor bepalen.

Heuvelland: het leven op z'n mooist!

Heuvelland Magazine

Maak kennis met de meest zuidelijke gemeenten van Nederland: Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem & Vaals. En ontdek het landschap, de cultuur en de heerlijkheden...

Altijd iets te doen in Vaals

Woon verrassende en bruisende evenementen bij in Vaals. Hier is altijd iets te doen, voor jong én oud! Wat wil jij vandaag of dit weekend gaan doen?

Weekmarkt in Vaals

Op dinsdagochtend moet je op de weekmarkt van Vaals zijn: op de ouderwets gezellige markt haal je je streekproducten lekker vers. Je proeft ook over de grens heen. Vergeet bijvoorbeeld niet om een lekker Duits brood mee te nemen!

Een reis langs onze Zuid-Limburgse wijn

Route des Vins Vijlen-Holset

Bekijk de online brochure of haal deze gratis bij de Visit Zuid-Limburg Experience of Servicepunten.

Er valt nog zo veel te ontdekken in Vaals:

Zicht op Kasteel Bloemendal in Vaals met op de voorgrond een vijver met fontein

Wakker worden in Vaals

Wat je ook kiest, van overnachten op een camping tot logeren in een herberg, van vakantiehuisje tot luxe hotel... in de gemeente Vaals heb je alle keuze en ben je verzekerd van een gastvrije ontvangst. 

Lees verder
Wandelaar geniet van het uitzicht in Vaals op een zomerse dag

Een fiets- en wandelparadijs

Vaals is omgeven door indrukwekkende natuur met uitgestrekte bossen, waarvan de uitlopers tot de Duitse Eifel en de Belgische Ardennen reiken. Diep uitgesleten dalen en grote hoogteverschillen zorgen voor fenomenale vergezichten.

Lees verder
Een ober die drank uitserveerd op het terras van het Hijgent Hert in Vijlen

Geniet van het Bourgondische leven

Genieten doe je hier! Vaals biedt een grote variatie aan eetgelegenheden; voor elk wat wils. Waar heb jij vandaag zin in? Bourgondisch genieten kun je op veel locaties.

Lees verder