Evenementen in Vaals

Altijd iets te doen!

Woon verrassende en bruisende evenementen bij in Vaals. Hier is altijd iets te doen, voor jong én oud! Wat wil jij vandaag of dit weekend gaan doen?

Wat is er binnenkort te doen?

Jaarlijkse highlights

Üllemarkt

Deze gezellige markt in het centrum van Vaals staat bol van de activiteiten. Naast tal van stands vind je hier ook de Vaalser zomerkermis, oude ambachten en heel veel muziekoptredens.

Kunst in Vaals

In het derde weekend van juli vindt op het Von Clermontplein en in de prachtige ambiance rondom het gemeentehuis de Internationale Kunstmarkt plaats voor kunstenaars uit de hele regio. Er is een breed aanbod van vele verschillende artistieke producten.

Beleefweekend

Tijdens de landelijke Nacht van de Nacht en Dag van de Stilte wordt er tijdens het Beleefweekend stilgestaan bij stilte, rust, ruimte en donkerte in ons dagelijks bestaan. Geheel aansluitend bij de Cittaslow gedachte van de gemeente Vaals.

Een kind dat gehurkt kijkt naar Kasteel Bloemendal Vaals

Ontdek Vaals op een originele manier

Of je Vaals nu bezoekt om meer te weten te komen over haar bewogen geschiedenis, om te genieten van het culinaire aanbod, om het natuurschoon te bewonderen of om actief bezig zijn: Het is de perfecte plek voor bijzondere rondleidingen, excursies, workshops en arrangementen. 

Bordje met tekst 'you're welcome'

Meld je evenement gratis aan!

Wil jij dat jouw evenement ook in de evenementenlijst wordt opgenomen van Visit Zuid-Limburg? Meld dan hier direct gratis jouw evenement aan. Op zoek naar extra promotie mogelijkheden voor jouw evenement? Bekijk dan hier de promotiepakketten van Visit Zuid-Limburg.

Lees verder

Er valt nog zo veel te ontdekken in Vaals:

Kinderen rennen door fontein bij het Drielandenpunt doolhof

Wat is er te doen?

In de gemeente Vaals tref je, naast het Drielandenpunt, vele bezienswaardigheden aan. Variërend van (vakwerk) boerderijen, monumentale panden, musea, kerken en kastelen, tot parken en tuinen. 

Lees verder
Een ober die drank uitserveerd op het terras van het Hijgent Hert in Vijlen

Geniet van het Bourgondische leven

Genieten doe je hier! Vaals biedt een grote variatie aan eetgelegenheden; voor elk wat wils. Waar heb jij vandaag zin in? Bourgondisch genieten kun je op veel locaties.

Lees verder
Wandelaar geniet van het uitzicht in Vaals op een zomerse dag

Een fiets- en wandelparadijs

Vaals is omgeven door indrukwekkende natuur met uitgestrekte bossen, waarvan de uitlopers tot de Duitse Eifel en de Belgische Ardennen reiken. Diep uitgesleten dalen en grote hoogteverschillen zorgen voor fenomenale vergezichten.

Lees verder