De Sneeuwberg bij Vaals vanuit het bos met achterliggend landschap GR1

Ontdek de mooiste plekjes

De groene omgeving van Vaals nodigt uit om lekker op je fiets te stappen en je wandelschoenen aan te trekken. Al fietsend, te paard of wandelend ontdek je de prachtige omgeving van Vaals.

Alle routes op een rij:

Een reis langs onze Zuid-Limburgse wijn

Route des Vins Vijlen-Holset

Bekijk de online brochure of haal deze gratis bij de Visit Zuid-Limburg Experience of Servicepunten.
De Bergstraat in Vaals met de bekende gekleurde huizen

Historische stadswandeling

Ontdek het unieke stadscentrum met de historische stadswandeling. De route voert langs statige gebouwen, zoals kasteel Bloemendal en het prachtige gemeentehuis. Op en in de omgeving van het vernieuwde Koningin Julianaplein herinneren veel elementen aan Johann Arnold Von Clermont. Deze Akense lakenfabrikant zette Vaals in de 18e eeuw op de kaart. Al wandelend passeer je diverse gebouwen en elementen die herinneren aan het roemrijke textielverleden van Vaals.

Er valt nog zo veel te ontdekken in Vaals:

Zicht op Kasteel Bloemendal in Vaals met op de voorgrond een vijver met fontein

Wakker worden in Vaals

Wat je ook kiest, van overnachten op een camping tot logeren in een herberg, van vakantiehuisje tot luxe hotel... in de gemeente Vaals heb je alle keuze en ben je verzekerd van een gastvrije ontvangst. 

Lees verder
Wandelaar geniet van het uitzicht in Vaals op een zomerse dag

Een fiets- en wandelparadijs

Vaals is omgeven door indrukwekkende natuur met uitgestrekte bossen, waarvan de uitlopers tot de Duitse Eifel en de Belgische Ardennen reiken. Diep uitgesleten dalen en grote hoogteverschillen zorgen voor fenomenale vergezichten.

Lees verder
Een ober die drank uitserveerd op het terras van het Hijgent Hert in Vijlen

Geniet van het Bourgondische leven

Genieten doe je hier! Vaals biedt een grote variatie aan eetgelegenheden; voor elk wat wils. Waar heb jij vandaag zin in? Bourgondisch genieten kun je op veel locaties.

Lees verder