detail

Paradijsvogels Schapendrijven Cottessen

Demonstratie schapendrijven (familieversie) door de enthousiaste herder Rob. Je ziet niet alleen de Border Collies in actie, maar vooral kun je met je groep zelf schapen drijven tijdens diverse praktijkoefeningen en dit in wedstrijdvorm.

Leuk om te doen en leuk om te kijken naar hoe anderen het doen. Heel leuk en spannend voor alle leeftijden geschikt. Tip, goede schoenen met profiel aantrekken. Rob traint niet alleen honden  maar beheert met zijn kudde schapen in Cottessen op het buitenverblijf Hoeve ten Bosch de terreinen op een natuurlijk manier. 

Tevens wordt er een teamversie schapendrijven aangeboden die uitgebreider is en waar het serieuze aspect van samenwerken en communicatie binnen de groep aan bod zal komen. Ook de persoonlijke rollen die van nature ingevuld worden, komen aan de orde. De begeleiding is dan met twee mensen. Raadpleeg de website voor meer informatie.

Bij het activiteitencentrum Hoeve ten Bosch zijn meer dingen te doen zodat je er een hele leuke dag van kunt maken. Zie de website voor meer informatie.

Tips

Schapendrijven is een ludieke en actieve activiteit in het weiland. Goede schoenen of laarzen met profiel zijn voor je veiligheid noodzakelijk. Voor alle leeftijden een leuke activiteit.
Onder extreme temperatuuromstandigheden kan in verband met het welzijn of gezondheid van de schapen en border collies de activiteit aangepast plaatsvinden of zelf afgelast worden.

De schapen zijn tegen Q-koorts ingeënt, dit volgens de richtlijnen van het ministerie van volksgezondheid (RIVM).
+2

Openingstijden


Raadpleeg de website of stuur een e-mail voor meer informatie. Reservering vooraf is noodzakelijk. In principe dien je met een groep te zijn om de activiteit op de meest leuke manier te laten verlopen.

Toegankelijkheid


Een beperkte voorziening is aanwezig.

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Paradijsvogels Schapendrijven Cottessen. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Meer van Paradijsvogels Schapendrijven Cottessen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!