Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Het vliegermonument

Vaals

Het vliegermonument

Het vliegermonument Viergrenzenweg 230Vaals
Op het Drielandenpunt, vlak bij de Wilhelminatoren, is het vliegermonument te vinden. 

Op 27 juni 1932 stegen vanaf vliegveld 'De Kooy' in Den Helder de luitenant ter zee 1e klasse C.A. Weemhof met sergeant-vliegtuigmaker-vlieger W.J. Nijhof op voor het maken van een oefenvlucht. 

Ze werden vergezeld door nog twee vliegtuigen. Boven het Vaalser bos is het vliegtuig in moeilijkheden geraakt. De omstanders dachten dat het zou gaan landen op de weide, welke als vliegveldje dienst deed. Het vliegtuig is om nog onverklaarbare redenen echter neergestort. 

Om de vijf jaar wordt er een herdenking gehouden op 27 juni (2017). Ter nagedachtenis van de omgekomen vliegers is ter plekke een monument opgericht. 

Het monument is opgetrokken uit steen. Eerst was het voorzien van een houten propeller. Deze is echter later vervangen door een exemplaar uit aluminium.

Overzicht

Adres
Viergrenzenweg 230, Vaals
Openingstijden en tarieven

Openbaar toegankelijk

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website