Route des Vins Vijlen-Holset Vi7

Vaals Download deze route

Route des Vins Vijlen-Holset Vi7

Vaals Wandelroute 11,4 km Moeilijk
In het schitterende heuvellandschap vlak bij het Drielandenpunt van Vaals liggen twee bijzondere wijndomeinen. De 11 kilometer lange wijnwandeling voert langs Wijndomein St. Martinus; de grootste wijngaard van Nederland én België! Ook ontdek je het unieke Domein Holset. Zij hebben zich gespecialiseerd in mousserende wijnen, die rijpen op gist in hun eigen wijnmakerij.

Op beide wijndomeinen kun je tijdens je Route des Vins neerstrijken om nationaal en internationaal bekroonde wijnen van eigen bodem te proeven. Onderweg geniet je van prachtige vergezichten over het glooiende heuvellandschap, wandel je door het Vijlenerbos en ervaar je de nostalgie van de karakteristieke (berg)dorpjes. Volg het druifsysmbool langs de weg en ga op pad!

Lees meer over deze Route des Vins
Op pad tussen de wijnranken 8 september 2022

Jenneke wandelt de Route des Vins Vijlen-Holset in de omgeving van Vaals. Tijdens haar route brengt ze een bezoekje aan Wijndomein St. Martinus en Domein Holset. Ook bewondert ze de mooiste doorkijkjes en prachtige heuvellandschappen. 

Bekijk de vlog

Overzicht

Start- en eindpunt

Pastorijweg 13, 6294 AB Vijlen

Soort route

Wandelroute

Afstand

11,4 km

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen Wijn

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website