Wandelroute - Cittaslow Rond(je) Viele

Vijlen Download deze route

Wandelroute - Cittaslow Rond(je) Viele

Vijlen Wandelroute 12,8 km Moeilijk
Deze wandelroute is een van de vier wandelingen die speciaal is uitgezet voor het 10-jarig Cittaslow jubileum van de gemeente Vaals in 2021. 

Het wereldwijde keurmerk Cittaslow is een bewijs van kwaliteit voor de manier waarop gemeenten (met minder dan 50.000 inwoners) omgaan met hun leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit. 

Tijdens de Cittaslow wandelingen ontdek je waarom de gemeente Vaals Cittaslow is! Het Cittaslow Rond(je) Viele neemt je mee naar het groene buitengebied rond Vijlen, ook wel bekend als het ‘enige bergdorpje van Nederland’. 

Een groot deel van de route loopt door bosrijke omgeving, waarbij je onderweg (bijvoorbeeld in Camerig) kunt genieten van fenomenale vergezichten, maar je komt ook door authentieke buurtschappen als Melleschet en Rott met de kenmerkende zwart-witte vakwerkhuizen. 

De statige toren van de St. Martinuskerk van Vijlen torent hoog boven het landschap uit en zal daarom tijdens deze wandeling regelmatig een oriëntatiepunt voor je zijn. Onderweg pik je bij de grindgroeve in het Elzetterbosch ook nog een stukje van de gemeente Gulpen-Wittem (ook een Cittaslow gemeente) mee.

Tijdens de wandeling kom je langs een aantal Cittaslow ambassadeurs. De Cittaslow ambassadeurs zijn ondernemingen of organisaties die het Cittaslow gedachtengoed uitdragen in de producten die ze maken en/of de diensten die ze aanbieden. 

Vraag de ambassadeurs ook zeker zelf waarom ze Cittaslow ambassadeur zijn. Ze vertellen je er graag over! Lees meer over Cittaslow Vaals op www.vaals.nl/cittaslow.

Overzicht

Start- en eindpunt

Mamelisserweg 16, 6294 NH, Vijlen, Limburg

Soort route

Wandelroute

Afstand

12,8 km

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website