Wandelroute - Cittaslow Rond(je) Lemieësj

Lemiers Download deze route

Wandelroute - Cittaslow Rond(je) Lemieësj

Lemiers Wandelroute 8,5 km Makkelijk
Deze wandelroute is een van de vier wandelingen die speciaal is uitgezet voor het 10-jarig Cittaslow jubileum van de gemeente Vaals in 2021. 

Het wereldwijde keurmerk Cittaslow is een bewijs van kwaliteit voor de manier waarop gemeenten (met minder dan 50.000 inwoners) omgaan met hun leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit. 

Tijdens de Cittaslow wandelingen ontdek je waarom de gemeente Vaals Cittaslow is! Het Cittaslow Rond(je) Lemieësj neemt je mee op pad rond Lemiers. Na Vaals en Vijlen is Lemiers de kleinste van de drie kernen van de gemeente Vaals en velen rijden er op weg naar Vaals doorheen zonder er te stoppen. 

Maar dat betekent niet dat er minder te zien is! Zelfs inwoners van de gemeente Vaals zullen tijdens het wandelen van deze route nog een aantal parels ontdekken. 

Denk bijvoorbeeld aan de Sint-Catharinakapel, het verscholen Kasteel Jen Hoes in Oud-Lemiers, het bruggetje over de Hermansbeek en het karakteristieke Holset met haar gezellige terrasjes. 

Maar deze route komt ook langs het minder verscholen kasteel Vaalsbroek en de fruitboomgaarden op de Eschberg. Kortom, genoeg te ontdekken! 

Tijdens de wandeling kom je langs een aantal Cittaslow ambassadeurs. De Cittaslow ambassadeurs zijn ondernemingen of organisaties die het Cittaslow gedachtengoed uitdragen in de producten die ze maken en/of de diensten die ze aanbieden. 

Vraag de ambassadeurs ook zeker zelf waarom ze Cittaslow ambassadeur zijn. Ze vertellen je er graag over! Lees meer over Cittaslow Vaals op www.vaals.nl/cittaslow

Overzicht

Start- en eindpunt

Oud Lemiers 1b, 6295 AS, Lemiers, Limburg

Soort route

Wandelroute

Afstand

8,5 km

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website