Wandelroute - Cittaslow Rondje jemèngde Vols

Vaals Download deze route

Wandelroute - Cittaslow Rondje jemèngde Vols

Vaals Wandelroute 25,3 km Moeilijk
Deze wandelroute is een van de vier wandelingen die speciaal is uitgezet voor het 10-jarig Cittaslow jubileum van de gemeente Vaals in 2021. 

Het wereldwijde keurmerk Cittaslow is een bewijs van kwaliteit voor de manier waarop gemeenten (met minder dan 50.000 inwoners) omgaan met hun leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit. 

Tijdens de Cittaslow wandelingen ontdek je waarom de gemeente Vaals Cittaslow is! Het Cittaslow Rondje jemèngde (= dialect voor ‘gemeente’) laat je Cittaslow Vaals in al z’n schoonheid zien. 

Deze uitdagende wandeling rond Vaals, Vijlen en Lemiers gaat op en af, door bos en bebouwing, over bospaden en rustige landweggetjes, langs idyllische plekken en locaties met een prachtig uitzicht. 

Onderweg geniet je van het kleinste museum van Nederland en historische parels zoals de kastelen Vaalsbroek, Jen Hoes en Bloemendal, tot de rust van het groene buitengebied van de gemeente Vaals. 

En van de gezelligheid in Vijlen, Holset en het centrum van Vaals tot authentieke buurtschappen als Melleschet en Rott. Kortom, deze wandeling is Cittaslow in optima forma! Tijdens de wandeling kom je langs alle Cittaslow ambassadeurs in de gemeente Vaals. 

De Cittaslow ambassadeurs zijn ondernemingen of organisaties die het Cittaslow gedachtengoed uitdragen in de producten die ze maken en/of de diensten die ze aanbieden. Vraag de ambassadeurs ook zeker zelf waarom ze Cittaslow ambassadeur zijn. 

Ze vertellen je er graag over! Lees meer over Cittaslow Vaals op www.vaals.nl/cittaslow

Overzicht

Start- en eindpunt

Gemeentehuis Vaals (Von Clermontplein 15 te Vaals)

Soort route

Wandelroute

Afstand

25,3 km

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website