Vijlenerbosroute SBB34 Vaals

Vaals Download deze route

Vijlenerbosroute SBB34 Vaals

Vaals Wandelroute 4,5 km Moeilijk
Deze wandelroute voert je dwars door het lang uitgestrekte Vijlenerbos. Onderweg zul je verbaasd worden door de prachtige uitzichten over het Geuldal. Het landschap is zo mooi, dat je haast niet gelooft dat je je bevindt in Nederland. Je loopt langs de vuursteenafzetting, een geologische schat die zo'n 70 miljoen jaar geleden is gevormd. Ook zie je de Limburgse graften: hellingen met een terrasstructuur, waarvan niemand precies weet hoe ze ontstaan zijn. In het nabijgelegen Camerig vind je de nationaal bekende ijsboer Wingbergerhoeve. Je kunt eenvoudig parkeren bij restaurant Buitenlust of boscafé het Hijgend Hert. De route is te volgen via de houten SBB-paaltjes met blauwe kop.

Overzicht

Start- en eindpunt

Rugweg in Vijlen

Soort route

Wandelroute

Afstand

4,5 km

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website