Van Oud-Lemiers naar Holset V9 Vaals

Lemiers Download deze route

Van Oud-Lemiers naar Holset V9 Vaals

Lemiers Wandelroute 5,4 km Gemiddeld
Deze wandelroute start vanaf de kleine buurtschap Oud-Lemiers, net tegen de grens van Duitsland aan. Vervolgens voert deze je richting het prachtige gehucht Holset. In dit wandelgebied krijg je een mooi uitzicht over de Sneeuwberg (Schneeberg), die zijn naam dankt aan de kalkgrond die de berg in de zomer een witte kleur geeft. Onderweg zul je onder meer langs het achttiende-eeuwse kasteel Lemiers komen, dat een bijzondere oudheidkundige en kunsthistorische waarde heeft. In de omgeving van Holset en Lemiers zijn genoeg horecagelegenheden en voldoende parkeergelegenheden. Volg voor deze wandelroute de blauwe paaltjes.

Deze route is een van de 11 Camini’s!
Ben je toe aan een wandeling om even tot rust te komen? Dan biedt deze wandelroute iets extra’s voor jou! Deze route is namelijk ook een van de 11 camini’s. Dit zijn mini-camino’s oftewel korte pelgrimservaringen met spreuken en opdrachten speciaal gericht op bezinning en bewustwording. Wil je meer weten hierover? Klik dan hier naar de speciale camini-pagina van deze route.

Overzicht

Start- en eindpunt

Sint Catharinakapel (Oud Lemiers 16 te Lemiers)

Soort route

Wandelroute

Afstand

5,4 km

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website