Van Camerig tot Cottessen V14 Vaals

Vaals Download deze route

Van Camerig tot Cottessen V14 Vaals

Vaals Wandelroute 6,0 km Moeilijk
Verken de grens van Vaals rondom het Geuldal tijdens deze wandelroute. Je zult hierbij allerlei bijzondere natuurverschijnselen zien, zoals de vuursteenafzetting bij Zevenwegen, het Vaalser groenzand en de snel stromende Geul. Je baant je een weg door holle wegen en over de Zuid-Limburgse graften, waarvan niemand weet hoe ze ontstaan zijn. Ook zul je aan het begin van de route het 'bronnenland' rondom Vijlen ontdekken, waar je kleine waterbronnen uit het pad ziet ontspringen. 

Je kunt starten vanaf de camping Cottesserhoeve, een prachtig plekje met parkeergelegenheid en een terras. De route is te volgen via de blauwe paaltjes. 

Let op, je wandelt gedurende deze route kortstondig over privéterrein van het Zinkviooltje, dit is met toestemming.

Overzicht

Start- en eindpunt

Camping de Cottesserhoeve, Cottessen 6, 6294 NE Vijlen

Soort route

Wandelroute

Afstand

6,0 km

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website