Rondwandeling Joods Vaals

Vaals Download deze route

Rondwandeling Joods Vaals

Vaals Wandelroute 3,6 km Makkelijk
Door het wandelen van deze route kun je de geschiedenis van de Joodse gemeenschap van Vaals ontdekken. De route “Joods Vaals” blijft niet alleen stil staan bij leed, deportatie en vermoording in de jaren veertig van de vorige eeuw - hoewel dit een belangrijke plaats inneemt. 

Via de route kun je zien dat er sinds het midden van de 18de eeuw een Joodse gemeenschap in Vaals bestond, die grotendeels verborgen bleef en ontdekt kan worden. 

Gedurende deze wandeling maak je kennis met de prachtig gelegen Joodse begraafplaats, het oudste bouwwerk de gemeentetoren, het statige Von Clermonthuis en kasteel Bloemendal, het kleurrijke Koningin Julianaplein en het Centrum voor Kunst en Cultuur in de historische Kopermolen. 

Daarnaast is er natuurlijk volop aandacht voor het Joodse verleden van Vaals middels informatiepanelen onderweg. Parkeren kan in het centrum van Vaals onder de Albert Heijn. In het centrum zijn ook allerlei cafeetjes waar je voor een heerlijk kopje koffie terecht kunt. 

Onder downloaden kun je een separate wegbeschrijving downloaden.

Overzicht

Start- en eindpunt

Maastrichterlaan 33, 6291EK, Limburg

Soort route

Wandelroute

Afstand

3,6 km

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website