Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Rondom plateau Bocholtz Simpelveld

Simpelveld Download deze route

Rondom plateau Bocholtz Simpelveld

Simpelveld Fietsroute 36,2 km Gemiddeld
Hoog op het plateau tussen de Selzerbeek en de Eyserbeek prijken de lieflijke dorpen Simpelveld en Bocholtz. Dit glooiende gebied verken je op deze fietsroute. De twee beken hebben door de loop van vele eeuwen prachtige dalen uitgesleten, waar pittoreske dorpjes zoals Nijswiller, Wahlwiller en Eys zich afwisselen met koele weidelandschappen, waar hazen zich verschuilen en de ijsvogel nestelt. Simpelveld en Bocholtz zelf zijn nostalgische dorpen met prachtige kerken, boerderijen met robuuste stenen muren en een knus centrum, waar je eenvoudig een plek vindt om van een bourgondische lunch te genieten. Het boerderijterras van De Scholtissenhof in Bocholtz is een aanrader! Je begint deze route middenin het centrum van Simpelveld, waar je gratis kunt parkeren. Daarna volg je de knooppunten 88-87-86-90-93-96-97-89.

Overzicht

Start- en eindpunt

Markt 13A, 6369 AH Simpelveld, Netherlands

Soort route

Fietsroute

Afstand

36,2 km

Knooppuntenlijst

88 > 87 > 86 > 90 > 93 > 96 > 97 > 89

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website