Mergellandroute Zuid-Limburg

Maastricht Download deze route

Mergellandroute Zuid-Limburg

Maastricht Autoroute 124,1 km Heel gemakkelijk
Van het Drielandenpunt op de Vaalserberg tot de beroemdste stadsgezichten van Maastricht: op deze autoroute zie je alle hoogtepunten van het Zuid-Limburgse heuvelland. 

De Mergellandroute, te volgen via de speciale zeshoekige Mergellandroute-bordjes, is met recht een van de bekendste autoroutes van Nederland. 

Op deze 110 kilometer lange route over veelal rustige wegen kom je door de prachtige natuur met vanaf iedere heuveltop een ander adembenemend vergezicht. 

Ook leer je de authentieke Zuid-Limburgse cultuur kennen in de gezellige dorpjes, zoals Epen, Slenaken en Eijsden. Ieder dorp heeft zijn eigen riante terrassen met zijn unieke streekgerechten, dus het wordt nog moeilijk kiezen waar je pauze houdt! 

Het officiële startpunt van deze geliefde route is station Maastricht, maar het is mogelijk om op ieder punt aan te haken. Op de speciale plattegrond, verkrijgbaar bij Visit Zuid-Limburg, zie je de verschillende highlights en attracties van deze onvergetelijke autoroute.

Let op: de Mergellandroute kan alleen in één richting gereden worden!

Overzicht

Start- en eindpunt

Limburglaan 312, 6229 Maastricht, Netherlands

Soort route

Autoroute

Afstand

124,1 km

Moeilijkheidsgraad

Heel gemakkelijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Tips voor onderweg!

  • Zuid-Limburg per 2CV

    Huur een 2CV via Eend Huren Limburg, toer door het prachtige Limburgse landschap en waan je je in het buitenland. Een ware belevenis en genieten met een zachte G!
    Meer info

Te doen in de omgeving