Heuvelland-Fietsroute

Maastricht Download deze route

Heuvelland-Fietsroute

Maastricht Fietsroute 41,1 km Moeilijk
De Heuvelland fietsroute neemt je mee naar weerszijden van het Heuvelland: van de Vaalserberg naar de Sint-Pietersberg of andersom. Zoals je van het Heuvelland gewend bent, fiets je heuvel op, heuvel af langs prachtige uitzichten, idyllische dorpjes en vakwerkhuizen. Je maakt zelfs een uitstapje naar Duitsland.

De heuvels zijn de leidraad in de fietsroute en zorgen voor de prachtigste uitzichten. Onderweg in het vijfsterren-landschap ontdek je meer over Maastricht, Bemelen, Gulpen en Vaals. De Heuvelland-gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals dragen het keurmerk ‘Cittaslow’. Slow leven betekent goed leven: neem de tijd om te genieten van de kleine dingen van het leven. Juist die kleine dingen blijken in het beleven van geluk heel groot te zijn en kun je dus beleven bij het fietsen van deze route.  

Je start de route ofwel vanaf de Sint-Pietersberg ofwel vanaf de Vaalserberg. In Maastricht kun je parkeren bij het Oog van Sint Pieter (betaald parkeren) of aan de zuidzijde van het natuurgebied bij Chalet d’n Observant, parkeerplaats van Natuurmonumenten (leden gratis, niet-leden gelijk tarief Oog van Sint-Pieter). De route is eenvoudig te fietsen, want je volgt de speciale bewegwijzering. Het knooppuntensysteem kun je vervolgens gebruiken om via een andere route terug te fietsen naar je startpunt. Ook is het mogelijk om een grote euregionale fietsronde af te leggen. Dit doe je via de Ravel 38 /39 in België te fietsen en daarna te vervolgen via de Maasroute. Je komt dan weer uit bij het startpunt.

Overzicht

Start- en eindpunt

Parking 't Oog van Sint Pieter, Luikerweg 71a, in Maastricht

Soort route

Fietsroute

Afstand

41,1 km

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website