Hertog Limburg Pad - Lange afstandswandeling

Kerkrade Download deze route

Hertog Limburg Pad - Lange afstandswandeling

Kerkrade Wandelroute 139,0 km Gemiddeld
Het Hertog Limburg-pad is een lange afstand-wandeling door het oude Hertogdom Limburg. Deze historische route voert je van Rode-le-Duc, Rolduc bij Kerkrade in Nederland, via ‘s-Hertogen-rode/Herzogenrath in Duitsland tot het residentiestadje Limbourg-sur-Vesdre in België en weer terug natuurlijk. Volg de paden zoals de Limburgse hertogen deze wandelde in de 12de en 13de eeuw. De route is een ware ontdekkingstocht in het drietalige ‘Land zonder Grenzen’, dat rond Limbourg en rond Eurode (Kerkrade/Herzogenrath) in de huidige Euregio Maas-Rijn historisch model mag staan voor Europese eenheid en samenwerking. Let op, deze route is niet bewegwijzerd.

Overzicht

Start- en eindpunt

Abdij Rolduc Kerkrade

Soort route

Wandelroute

Afstand

139,0 km

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website