7 Summits Schneeberg-route

Lemiers Download deze route

7 Summits Schneeberg-route

Lemiers Wandelroute 8,8 km Heel moeilijk
Deze route is onderdeel van de 7 Summits, de zeven steilste bergtoppen van Zuid-Limburg. Het betreft een rondwandeling van 8,4 kilometer met een maximale hoogte van 257 meter.

De top van de Schneeberg ligt in Duitsland en maakt deel uit van het Plateau van Bocholtz. De Schneeberg dankt zijn naam aan de kalkgrond, die in de zomer een opvallend lichte (witte) kleur heeft in vergelijking met de omringende heuvels. 

Aan de voet van de berg ligt het Nederlandse dorp Oud-Lemiers, het startpunt van de normaalroute naar de top op 257 meter. Rond de Schneeberg zijn nog betonnen tankversperringen ('drakentanden') en bunkers, onderdelen van de Siegfriedlinie uit de Tweede wereldoorlog te vinden.

Let op, deze route is niet bewegwijzerd.

Overzicht

Start- en eindpunt

Oud Lemiers 4, 6295AT, Limburg

Soort route

Wandelroute

Afstand

8,8 km

Moeilijkheidsgraad

Heel moeilijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website