Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Holle wegen

Vijlen

Holle wegen

Holle wegen Epenerbaan Vijlen
De dieper gelegen, uitgeholde wegen, hebben geen geologische oorsprong. Ze zijn wel heel typisch voor deze streek en ontstonden door een combinatie van uitslijting door regenwater en het gebruik als pad door mensen en dieren. In de holle wegen heerst een microklimaat: hier groeien vaak bijzondere bomen en planten, doordat hier veel beschutting is van de wind, minder zonlicht komt en hier een afwijkende vochtigheid is. Niet alleen zeldzame planten gedijen goed in de holle wegen; zien wandelaars grote, diepe gaten in de wanden? Dan ligt hier wellicht een dassenburcht, want dassen wonen het liefst in een holle weg.

Meer weten over geologische schatten? Visit Zuid-Limburg heeft een wandelplattegrond uitgegeven met de naam ‘Geologische schatten in het Geuldal’. Deze is verkrijgbaar bij de Visit Zuid-Limburg Shops.

Overzicht

Adres
Epenerbaan , Vijlen
Openingstijden en tarieven

Holle wegen kunnen dagelijks bewandeld worden.

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website