Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Festival Vocallis

Vaals Bezoek website

Festival Vocallis

Festival Vocallis Diverse locatiesVaals Naar de website
Festival Vocallis
Internationaal Festival Vocallis bestaat dit jaar 10 jaar en verbindt een passend thema aan dit jubileumjaar, namelijk: liefde. Sinds de oprichting van Vocallis in 2011 zijn talentontwikkeling en -begeleiding belangrijke pijlers van het festival. 

Door middel van het aanbieden van masterclasses en workshops stelt Vocallis bekend en onbekend talent in de gelegenheid om door te groeien. Winnaars van de jaarlijkse masterclass (de Vocallis Liedprijs) ontvangen niet alleen een geldbedrag, zij mogen ook het daarop volgende jaar optreden tijdens het zogenoemde Laureatenconcert van Internationaal Festival Vocallis.

In de afgelopen 10 jaren heeft Vocallis aan de wieg gestaan bij de ontwikkeling en doorgroei van menig talent. Bekende namen zijn bijvoorbeeld Abigail Richards, Ellen Valkenburg, Karola Pavone, Vincent Kusters, Bibi Ortjens en Amy Hewitt.

Ook dit jaar biedt Internationaal Festival Vocallis via haar masterclasses een podium aan jong talent. Deze masterclasses vinden plaats van 1 t/m 4 november 2021 en worden afgesloten met een presentatieconcert. Aanmelden voor deze masterclasses kan via de website. 

Internationaal Festival Vocallis vindt dit jaar plaats van 22 oktober tot en met 7 november. Bij het festival staat de stem centraal. Alles draait om verwondering, ontmoeting en intimiteit. Dat zijn de kernwaarden.

De missie van het festival is: het (samen) zingen, het (samen) muziek maken, het (samen) luisteren, in welke vorm dan ook. Je kunt de website voor meer informatie raadplegen.

Compositieopdrachten
Jaarlijks schrijft Internationaal Festival Vocallis compositieopdrachten uit voor artistieke talenten in binnen- en buitenland. 

Naast opdrachten aan twee tekenaars om het festivalbeeld van 2021 te ontwerpen, zijn ook twee gelouterde routiniers op schrijf- en dichtvlak benaderd om een festivalgedicht te schrijven. 

Die twee routiniers zijn niemand minder dan dichter Wiel Kusters (1947) uit Kerkrade die het gedicht ‘Gottes Zeit Ist Die Allerbeste Zeit’ schreef en schrijver Sef Peeters (1947) uit Venlo die het gedicht ‘Ich Hald Van Dich’ in het dialect schreef, dit in samenwerking met Veldeke Limburg. 

Beide gedichten zijn verwerkt tot twee muziek composities en zijn als premières te beluisteren tijdens Internationaal Festival Vocallis 2021.

Wiel Kusters uit Kerkrade is een Nederlands dichter die reeds vele malen onderscheiden is. Hij was hoogleraar Nederlandse letterkunde aan Universiteit Maastricht en heeft vele publicaties op zijn naam staan, waaronder ‘In en onder het dorp’ over Limburgs mijnverleden.

Sef Peeters uit Venlo is schrijver van verschillende revues voor Volkstheater Frans Boermans in Venlo en speler in verschillende stukken.

Internationaal Festival Vocallis vindt dit jaar plaats van 22 oktober tot en met 7 november. Bij het festival staat de stem centraal. Alles draait om verwondering, ontmoeting en intimiteit. Dat zijn onze kernwaarden.

De missie van het festival is: het (samen) zingen, het (samen) muziek maken, het (samen) luisteren, in welke vorm dan ook. 

Overzicht

Data 22-10-2021 t/m 7-11-2021
Contact
Diverse locaties, Vaals

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website