Bergdorpje Vijlen deelnemer van het EK-Voetbal voor Bergdorpjes in Zermatt

Vijlen Bezoek website

Bergdorpje Vijlen deelnemer van het EK-Voetbal voor Bergdorpjes in Zermatt

Bergdorpje Vijlen deelnemer van het EK-Voetbal voor Bergdorpjes in Zermatt Diverse locatiesVijlen Naar de website
Aan de voet van de wereldberoemde berg, de Matterhorn, gaat het Alpen Oranje aantreden tegen bergdorpjes uit onder andere Frankrijk, Duitsland en gastland Zwitserland. 

Het team voetbalt 7 juli om 17.00 uur de eerste poulewedstrijd tegen aartsrivaal Duitsland. Hofleverancier van het Alpen Oranje is de Zuid-Limburgse voetbalclub RKVV Vijlen, de hoogstgelegen voetbalclub van Nederland. 

De Bergdorf-EM wordt net als het EK Voetbal voor Landenteams, een keer in de vier jaar gehouden. In 2012 vertegenwoordigde RKVV Vijlen Nederland al als het Alpen Oranje tijdens de Bergdorf-EM in het Oostenrijkse Kleinarl.

Pierre Vermeulen en Ernie Brandts vervullen een duofunctie als bondscoach van het Nederlands bergdorpjesvoetbalteam, dat van 7 t/m 10 juli 2022 meedoet aan het EK Voetbal voor Bergdorpjes. In de technische staf zullen zij worden bijgestaan door Kay Selder die als trainer tijdens de competitie de leiding had over het team.

Het Alpen Oranje heeft vrijdag 1 juli a.s. de laatste training voor vertrek naar de Bergdorf-EM 2022, het EK Voetbal voor Bergdorpjes, in het Zwitserse Zermatt.

Overzicht

Data 7-7-2022 t/m 10-7-2022
Contact
Diverse locaties, Vijlen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website