Benedictustocht

Lemiers

Benedictustocht

Benedictustocht Abdij Sint-Benedictusberg, Mamelis 39Lemiers
Op het feest van St.Benedictus wandelen tussen twee benediktijner abdijen

Op maandag 11 juli, jaarfeest van Sint Benedictus, nodigt de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV) je uit voor een pelgrimstocht van 24 kilometer vanuit Abdij St.Benedictusberg te Mamelis/Lemiers naar de benediktijner abdij te Kornelimünster, het Eifelstadje ten zuiden van Aken.

Op het plein voor de abdij is ruime parkeergelegenheid. De abdij is ook goed met openbaar vervoer bereikbaar met de Arrivabussen 350 (Maastricht-Aken) en 43 (Heerlen-UniKlinik); halte St.Benedictusberg.

Vertrek is om 09.30 uur vanuit de abdij. De groepswandeling gaat via Holset (bezinningsmoment), Drielandenpunt (pauze), en door het Aachener Wald naar de abdij, een kilometer vóór Kornelimünster, waar de pelgrimage wordt afgesloten.

Daarna is er gelegenheid om in het oude Eifelstadje de voormalige abdijkerk te bezoeken en een terrasje te pikken. Vanuit Kornelimünster rijdt elk half uur een snelbus (ASEAG lijn 66) naar de Bushof in Aken, waar je kunt overstappen op de al genoemde Arrivabus 350.

Overzicht

Prijs

Om deel te nemen hoef je je niet vooraf op te geven; voldoende is om op maandag 11 juli op tijd aanwezig te zijn op de St.Benedictusberg te Mamelis. Deelname is gratis, maar een vrije gave wordt op prijs gesteld.

Data
2022
juli 11
Contact
Abdij Sint-Benedictusberg, Mamelis 39, Lemiers

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website